Povišena koncentracija ozona

Obavijest o povišenim koncentracijama ozona

Tijekom ljetnog razdoblja očekuju se povremene pojave povišenih koncentracija ozona u vanjskom zraku na području čitave Primorsko-goranske županije koje mogu predstavljati povećani rizik za ljudsko zdravlje kod osjetljivih skupina stanovništva, stoga ovim putem informiramo javnost i pozivamo na pojačan oprez.

Najviše koncentracije ozona očekuju se u rano poslijepodne (od 13 do 18 sati). Kasno poslijepodne i predvečer razine ozona se smanjuju s manjom količinom osunčanosti.

Pročitajte više...

Pregled melanoma u Kostreni

NZZJZPGŽ u Općini Kostrena provodi pregled melanoma

Općina Kostrena je na prijedlog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (NZZJZ PGŽ) prihvatila provedbu programa "Pregled i edukacija – rano otkrivanje melanoma".

Narudžbe za preglede moguće je ostvariti od ponedjeljka 12.08.2019. godine od 9 do 12 sati na telefon 358-730, a pregledi će se obavljati u prostoru Centra za javno zdravstvo Kostrena, Glavani 89a, Kostrena.

Pročitajte više...

Općina Kostrena - skrining osteoporoze

NZZJZPGŽ u Općini Kostrena provodi SKRINING OSTEOPOROZE KOD ŽENA

Općina Kostrena je na prijedlog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (NZZJZ PGŽ) prihvatila provedbu programa "Skrining osteoporoze kod žena".

Narudžbe za preglede moguće je ostvariti od ponedjeljka 12.08.2019. godine od 9 do 12 sati na telefon 358-730, a pregledi će se obavljati u prostoru Centra za javno zdravstvo Kostrena, Glavani 89a, Kostrena.

Pročitajte više...

Voda na području grada Čabra

Dana 01.08.2019. ponovno su uzimani su uzorci vode za ljudsku potrošnju na području Čabra. Ispitivanjem je utvrđeno da su uzorci uzeti u gradu Čabru zdravstveno ispravni i voda se može koristiti za ljudsku potrošnju.

Mjera prokuhavanja vode za ljudsku potrošnju u mjestima Gorači, Hrib i Mandli i dalje je na snazi od ranije (neispravni uzorci iz srpnja 2019.).

TOPLINSKO UPOZORENJE

Upozorenje na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje

DRŽAVNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD, Služba za vremenske analize i prognoze

Pročitajte više...

Obavijest o prokuhavanju vode

Dana 17.07.2019. godine uzimani su uzorci vode za ljudsku potrošnju u sklopu Monitoringa Ministarstva zdravstva u mjestima Gorači, Plešce, Hrib i gradu Čabru. Ispitivanjem je utvrđeno da su uzorci nesukladni zbog bakteriološkog onečišćenja.

S obzirom da postoji rizik za ljudsko zdravlje korisnika koji bi pili takvu vodu, preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome u istim posudama u kojima je postignut solidan dezinfekcijski učinak.

Konferencija za novinare

Poziv na konferenciju za novinare

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare koja će se održati u srijedu 17.07.2019. godine u 09.30h u Konferencijskoj dvorani Botela Marine, Riva, Rijeka, na kojoj će biti predstavljen projekt Interreg Italy - Croatia “SOUNDSCAPES IN THE NORTH ADRIATIC SEA AND THEIR IMPACT ON MARINE BIOLOGICAL RESOURCES – SOUNDSCAPE”.

Opširnije...

Upozorenje, krpelji

OBOLJELI OD KRPELJNOG MENINGOENCEFALITISA NA PODRUČJU GORSKOG KOTARA

Tijekom lipnja ove godine registrirano je nekoliko osoba oboljelih od srednjoeuropskog krpeljnog meningoencefalitisa vezanih uz područje Gorskog kotara. Prilikom epidemiološke i veterinarske obrade utvrđeno je da su istim virusom bile zaražene i neke domaće životinje. Stoga se osobama koje borave u prirodi na tom području preporučuju opće mjere zaštite od krpelja i eventualno specifična mjera cijepljenja.

Opširnije...

A R H I V A  V I J E S T I

Pregled arhive vijesti >>


MONITORING