RADOVI UČENIKA
 
  

Zdravlje u školi

   
  

Da bi djeca bila zdrava, moraju dovoljno spavati i dobro se hraniti. Važni su vitamini u voću i povrću. U novije vrijeme, nakon nekih sastanaka u školi, roditelji nas upozoravaju da ne razgovaramo s nepoznatim osobama i ne uzimamo nikakve predmete od njih. Oni mogu djeci dati i drogu. To su neke tabletice ili čokoladice. Ne znam točno, ali zapamtila sam da ništa od nepoznatih neću uzeti.
Svjetski i Hrvatski Crveni križ mnogo se trude da djeca i odrasli budu zdravi, da se što više ljudi usprotivi ovisnostima, da se siromašnima pomogne. Najsiromašnijima i beskućnicima pomoć je zdrav ručak u pučkoj kuhinji.
Mi u školi dobivamo zdravu marendu i topli čaj kada je hladno. Kada je toplo, dobivamo voćne sokove. Imamo sistematske preglede i cijepljenja. Nekada se cijepimo u ambulanti, a nekada dođe liječnica u školu. Da bismo bili zdravi, imamo tjelesnu i zdravstvenu kulturu u školskoj sportskoj dvorani. Gotovo svakoga dana imamo i malo tjelovježbe u učionici.
Učionice su nam svijetle, a kada imamo nastavu poslije podne, rasvjeta je dobra. Stolice i stolovi su dobri, prema našoj visini. Zato smo mi u III.a zdrava djeca i malo izostajemo iz škole zbog bolesti.

    
   

Mirna Klobučar, III.
OŠ Vežica, Rijeka