Svjetski tjedan dojenja 2011.
 
RAZGOVARAJ SA MNOM - DOJENJE JE 3D ISKUSTVO
 
 
WABA (Svjetski savez za promociju dojenja) obilježava Svjetski tjedan dojenja od 1. do 7. kolovoza, u više od 170 zemalja. Glavna tema ove godine usmjerena je na sudjelovanje i pokretanje mlađe generacije sa sloganom „Razgovaraj sa mnom! Dojenje je 3D iskustvo“. Tema obrađuje komunikaciju na različitim razinama i između različitih sektora.
Kada se govori o potpori dojenju, vrlo često se na dojenje gleda dvodimenzionalno: kroz pojam vremena (razdoblje prije trudnoće do prestanka dojenja) i kroz pojam mjesta (kuća, zajednica, sustav javnog zdravstva, ostalo). Međutim, niti jedan od ta dva elementa ne dolazi do izražaja bez TREĆE dimenzije, a to je komunikacija.

Komunikacija čini sastavni dio promocije, zaštite i potpore dojenju. Živimo u svijetu gdje se pojedinci i globalne zajednice povezuju s velikih i malih udaljenosti u istom trenutku.
Novi načini komunikacije kreiraju se svaki dan i mi možemo koristiti te informacijske kanale, proširiti svoje horizonte i širiti informacije o dojenju izvan mjesta i vremena te na taj način stvarati važan dijalog.

Treća dimenzija uključuje komunikaciju među: generacijama, sektorima, spolovima, kulturama i potiče dijeljenje znanja, iskustva te na taj način omogućuje širi doseg informacija i bolje rezultate u propagiranju dojenja.